Monday, February 28, 2011

aku dan dia

aku suka bola, dia suka bola
aku suka badminton, dia suka badminton
aku suka Liverpool, dia suka Liverpool

aku suka muzik, dia suka muzik
aku suka Rock, dia suka Rock

aku suka gitar, dia lagi suka gitar
aku suka makan, dia suka makan
aku suka hitam, dia suka hitam

walaupun kami sama, tp ada bezanya juga

aku suka gelak, dia series memanjang
aku jenis gubra, dia cool sahaja
aku suka mengusik, dia pantang diusik
aku suka membaca, dia suka mengira
aku suka Biologi, dia suka Fizik
aku suka cikgu syarifah, dia suka cikgu zureidah

dan yang paling aku tak boleh terima...


Dia suka kucing, aku tak suka kucing!!!!!!!!!!
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

p/s: walaupun masa berbeza, tempat berbeza, tp kita sentiasa bersama menuju satu cita-cita..

Friday, February 25, 2011

LAGU UNTUK ADINDA

Di kala ku terbayang
Wajah mu daku terkenang-kenang
Kadangkala pagi siang malam
Jadi gila bayang

Pada mu duhai sayang
Kasih ku hanya pada mu seorang
Hanyalah dikau jadi pujaan
Cinta tanda sayang

Corus

Pada mu duhai sayang
Yang jauh dirantau orang
Ingatlah pesanan dari kekanda
Jangan-jangan bermain mata
Jangan-jangan cuba mendua
Kasih ku cinta ku selamanya

Ku renung bulan bintang
Ku sampaikan kasih salam sayang
Ku serah segala tanda cinta
Buat mu adinda

Pada si rama-rama
Terbanglah dikau padanya si dia
Pesankanlah rindu ku padanya
Rindu ku padanya

Pada mu duhai sayang
Yang jauh dirantau orang
Ingatlah pesanan dari kekanda
Jangan-jangan bermain mata
Jangan-jangan cuba mendua
Kasih ku cinta ku selamanya

Di kala ku terbayang
Wajah mu daku terkenang-kenang
Kadangkala pagi siang malam
Jadi gila bayang

Pada mu duhai sayang
Kasih ku hanya pada mu seorang
Hanyalah dikau jadi pujaan
Cinta tanda sayang

Adinda… adinda


p/s: kekandaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!hahahahaha....poyo2


video

KUCING

kucing..kucing n kucing..aku x suka kucing..bukan sebab apa..aku geli n takut ngn kucing..orang ckp kucing tu kiut la segala,,tp bg aku kucing ni menyeramkan..tgk pic kucing pun aku geli n takot..kalau org bg aku sejuta n soh ak pgg kucing, belom tentu aku akan pgg..series ak memang geliiiiiiiii sgt ngn kucing!!! tp kucing suka sgt dtg dekat aku..Dlm famili aku sorang je yg pelik x suka kucing..abnormal ke aku ni???huhu..kalau aku bce magazine n tbe2 aku sampai page yg ada muka kucing ke hape, automatik magazine tu tercampak dr tgn aku n automatik magazine tu aku x bace dah..Cthnye, ms syok2 bce majalah ujang, suka dan ketawa berderai2 segala,,tba2 bukak pg last ada ada pic kucing..apa ag..tercampaklah majalah itu..hahahaha..

Kdg2 aku terpk gk..kot2 la bakal 'h....' aku nt suka kucing..cm ne tu??? Sama ada aku yg kena rejek or ak yg rejek dye..hahaha..bukanlah bermaksud aku ni x penyayang kt haiwan..cumannya bila tgk kucing timbul satu perasaan geli,,bukan kucing je...tp binatang berbulu..cuma thp ketakutan terhdp kucing lebh sikit cz ms kecik2 aku penah kena gigit ngn kucing..smpai skunk masih ada parut..ms tu aku engt lg..malam raya aku main mercun ngn abg aku..pastu aku suka dan riang ria sgt..skali terpijak ekor kucing hitam ni..maunye tak dye gigit kaki aku..tp hagak r..gigit punye r dalam..kejam btol kucing tu..

Sunday, January 2, 2011

FAKTA TENTANG COKLAT

Bila sebut pasal coklat, automatik yang terbayang kat kepala aku ni ialah coklat vochelle yang ada hazelnut tu..Aku pun pelik nape aku suka makan coklat..Baik ke tuk kesihatan? Jadi, aku pun carilah sedikit fakta tentang coklat ni..rupa-rupanya.......

1) coklat mengandugi fenol dan flavonoid yang bertindak sebagai antioksidan dan seterusnya mampu mengurangkan kandungan kolesterol dalam darah. Antioksidan ni katanya boleh melambatkan proses penuaan..betul ke..patotlah semakin hari kelihatan semakin muda..hi3
2) coklat ada banyak vitamin yg baik untuk kesihatan badan..ada zat besi yg boleh bekalkan tenaga..dan yang paling penting, koko yang digunakan tuk buat coklat tu boleh bekalkan magnesium kepada badan di mana magnesium boleh mengurangkan masalah hypertension, diabetes, sakit otot dan sebagainya,
3) Coklat juga mengandungi phenylethylamine yang berfungsi menghasilkan dopamine yang akan menyebabkan perasaan gembira,meningkatkan rasa tertarik dan dapat menimbulkan perasaan jatuh cinta.yeke..aku makan coklat dah bpe tahun tp sampai sekarang xde rs pun mcm tu..pape pun, kita kena ingat cinta tu dtgnya daripada Allah..hahaha
4) coklat mampu memberi ketenangan...aku dah buat eksperimen kat diri aku dan fakta ni yang paling aku setuju..katanya, zat2 yang ada dalam coklat tu dapat mengaktifkan serotonin yang boleh mengalirkan perasaan tenang..

p/s: Cintailah coklat kerana jika anda mencintai coklat, anda juga akan mencintai manusia..ahahahahaaha

Wednesday, December 29, 2010

Saturday, December 25, 2010

epal

aku tak tahulah nape sem ni aku gemar benar makan epal..biasanya epal lah buah yang aku jarang makan cz tak sedap..hahaha..bagi aku buah tempatan lagi best berbanding buah import..aku sangat suka makan buah rambutan..tp buah tu susah nak dapat..
Sebenarnya, ada bagusnya jugak aku suka makan buah epal cz buah ni membekalkan banyak khasiat yang aku sendiri tak tahu..Buah ni mampu mengurangkan berat badan..aku suka2..ahahaha..Dikatakan lemak dan kolestrol tiada dalam epal..tu pasal la epal ni bagus bg sesiapa yg nak kuruskan badan..budak2 yang suka sangat makan makanan segera tu eloklah diberi makan epal cz epal ni mampu menyeimbangkan kandugan kolestrol dalam badan..Lagipun, epal mengandungi serat yang membuatkan kita lambat rs lapar..patutlah bila aku makan epal aku rs kenyang je..kalau gini, leh jimat duit..ahahaha..
Bukan tu je, epal gak mengandungi sejenis agen yang dinamakan antioksidan yang dikatakan dpt melambatkan proses penuaan,..ni pun berita baik untuk wanita2 seperti aku yang selalu mengerutkan dahi bila x phm..ahahaha..kandungan air dalam epal pulak boleh melembapkan kulit...kulit yang lembap boleh halang pembiakan bakteria yang menjadi punca jerawat..

so, moral of the story,,makanlah buah-buahan..kalau saya boleh, anda juga boleh..

an apple a day keeps the doctor away..

Saturday, December 18, 2010

Ehem!

Hari ni ak balik UKM semula,,perkara yang paling aku menyampah bila balik UKM ialah kena chek in cz ak terpaksa berdpan ngn makcik2 opis yang poyo gler plus sengal..ak paling pantang kalau aku tanya baik2 orang jawab secara kasar atau dengan menunjukkan reaksi berlagak..memang ak pantang giler..tp sem ni ak ingat nk jd baik sikit la..ye la kan..life is short,,ntah esok aku mati sape tau..huhu..

Balik awal pon x guna gak sebenarnya cz stor xleh bukak lg..seme harta karun aku ada dlm stor..tp kalau x balik rini, xde org yg nak antar aku..masing2 da sibuk bekerja..bukan aku xnk naek bas, tp brg aku byk..pape pon, rs sgt hiba hari ni cz aku terpaksa berpisah ngn famili aku..especially ngn mak aku..haih~

Sampai je bilik kemas brg2, lap pape yg patot n tdk ketinggalan aku berym ngn Nad..ak da lupa sal blog ni tp nad mengingatkan n soh aku update blog..ahahaha..ak tgk blog nad..amboiii..colourful wa ckp sama lu..aku nk update blog tp xtau apa yang nk ditulis..sebulan lebih berada di rumah..hanya dua mende je yg aku buat iaitu TIDO n MAKAN..inilah cth mahasiswi terhebat dekad ini..ehehehe

p/s: i am happy to be nobody